Over Broes

Broes is vier jaar en een echte held!

Hij gaat naar de kleuterschool in zijn dorp. Hij houdt van zwemmen en lachen met gekke bekken, de Power Rangers en is dol op appelsap. Hij ontdekt graag nieuwe dingen en leert in sneltreinvaart bij. Het is heerlijk babbelen met Broes, maar dat gaat niet zomaar.

Broes is een superslimme en cognitief normale kleuter met een motorische beperking. Broes begrijpt alles maar het is moeilijk om zelfstandig te zitten, stappen, eten of praten. Hij heeft ook een spraakcomputer om te vertellen of om mopjes te maken. Broes werkt al 3,5 jaar keihard in therapie-sessies: bij de kinesiste leert hij elke week beter duwen, zitten en rechtstaan. En bij de logopediste oefent hij zijn mondmotoriek. In zijn loopwagen scheurt hij thuis langs de zetels en de kasten.

Broes is een heerlijk kind en mama Nele en papa Wim zijn fantastische ouders, die hem alle kansen willen geven. Ze staan echter steeds voor nieuwe uitdagingen, die een heleboel middelen vergen. Zou het niet geweldig zijn om hen een hart onder de riem te steken?

De Bende van Broes vindt alvast van wel: daarom organiseren we een groot feest! De opbrengst van dit feest gaat naar de broodnodige investeringen in en rond de woning, zodat Broes binnenkort met zijn nieuwe elektrische rolstoel kan gaan en staan waar hij zelf wil.

Bent u een even grote held als Broes? Doe dan met ons mee!